Sport Motivatiecoach Allround, help sporters het beste van zichzelf te geven

Wil jij topsporters begeleiden naar sportieve hoogtepunten of mensen aan het sporten krijgen? Dan ben je beter goed voorbereid voor je aan je sportieve missie begint. Sport is veel meer dan zo snel mogelijk lopen of zo hard mogelijk slaan. Gelukkig krijg je in de cursus Sport- en Motivatiecoach alle ingrediënten mee om jezelf om te scholen tot allround Sport- en Motivatiecoach.

Een groot deel van een topprestatie wordt geleverd tussen de oren. Hoe je de motivatie bij je klanten aanwakkert en op peil houdt, leer je in de module Sportpsychologie. Daarna leer je hoe je anderen voorziet van sportschema’s op maat en hoe je sporters hun hoogtepunt laat bereiken én verleggen. Na de module Sportmarketing kies je tussen Sportvoeding of Sportmassage om je repertoire helemaal af te maken. Na deze cursus neem je als coach een vliegende start!

Een ware kampioen is niet degene die altijd wint, maar degene die nooit opgeeft.

onbekend
cpWouldYou
 • sporters en atleten begeleiden naar persoonlijke records en absolute topprestaties
 • anderen mentaal en fysiek klaarstomen voor hun sportieve uitdagingen
 • leren hoe je iemand warm maakt om te gaan bewegen
 • je aanbod als coach uitbreiden met een nieuwe specialisatie
 • studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's
Sport Motivatiecoach Allround
cpEducationTypeProfessional
Centrum voor Afstandsonderwijs
cpCourseTypeHome
9-12 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix
cpAllroundCourse
cpCourseTypeDiplomaPrefix diploma

€1990

cpProgram Sport Motivatiecoach Allround

cpAllroundModalIntroText

cpAllroundHomeModalBody

Sportpsychologie
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Sportpsychologie

Sport is booming business. Sporters gebruiken hightech materialen en accessoires. Ze gaan zelfs naar het buitenland om de ideale trainingslocatie te vinden. Atleten en sportploegen zijn zich daarnaast steeds meer bewust van het belastende psychologische aspect van topsport. De vraag naar professioneel advies door bekwame mental coaches stijgt dan ook snel. Wil jij op die vraag inspelen? Dan vormt de thuisstudie Sportpsychologie jouw springplank!

Deze cursus behandelt de verschillende domeinen van de sportpsychologie. Je krijgt de bagage mee om in de psyche van sporters door te dringen. Door psychologisch op hen in te werken heb jij een direct effect op de prestaties van je klanten. Go the extra mile? Jij maakt van een slogan werkelijkheid!

allroundModuleSavings

readMore
Personal Coach
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Personal Coach

Wil jij mensen naar een sportiever en gezonder leven leiden? Als personal coach adviseer en motiveer je zowel sporters, hobbysporters als mensen die gezonder in het leven willen staan, op een gepersonaliseerde manier. Je zorgt ervoor dat ze hun doelen halen en boven zichzelf uitstijgen. Jij hebt de knowhow om hen net dat tikkeltje verder te pushen!

Met deze thuiscursus ontdek je hoe je samen met cliënten concrete doelen formuleert en er stap voor stap naartoe werkt. Je leert voedings- en trainingsschema’s opstellen, targets bijsturen en resultaten beoordelen. De menselijke anatomie komt ook uitgebreid aan bod, zodat je perfect weet wie welke oefeningen nodig heeft.

Dankzij jouw allesomvattende expertise geraken klanten in absolute topvorm!

allroundModuleSavings

readMore
Sportcoach
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Sportcoach

Heb jij een passie voor sport? Wil je graag van die passie je beroep maken? Dat is mogelijk! De vraag naar professionele coaches neemt elke dag toe. Steeds meer mensen sporten op hoog niveau, denk maar aan marathonlopers of bodybuilders. Om optimaal te presteren hebben deze sporters intensieve begeleiding nodig. Dankzij een thuisstudie Sportcoach ben jij perfect geplaatst om die begeleiding aan te bieden.

In deze cursus kruip je in het hoofd van de sporters en leer je hoe je ze altijd en overal motiveert om tot uitzonderlijke prestaties te komen. Je benadert sporters individueel, maar je komt ook te weten hoe je elke groep tot een heus team smeedt. Dankzij de bijkomende informatie over blessurepreventie en voeding school je je om tot een veelzijdig sportcoach.

allroundModuleSavings

readMore
Sportmarketing
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpObligatoryChildCapital: Sportmarketing

Sport is sensatie en passie. Dat geldt voor sporters én voor fans. Voel jij die krachtige emoties ook als je sport kijkt of beoefent? Wil jij die emoties op anderen overdragen en hen warm maken voor sport? Dan is een thuisstudie Sportmarketing wat je zoekt!

Als Sportmarketeer verspreid jij de sportkriebels over een zo breed mogelijk publiek. Jij doet meer mensen sport beoefenen en beleven. Jij wakkert interesse aan en draagt zo bij tot de toenemende populariteit van sport en beweging. Jij creëert meerwaarde voor sporters én supporters.

Deze thuisstudie bereidt je voor op een gevarieerde en uitdagende job in de dynamische sportwereld. De job is zowel inhoudelijk alsook commercieel heel interessant. Als zakelijk brein is een Sportmarketeer namelijk cruciaal voor de ontwikkeling en het voortbestaan van sportorganisaties, sportevenementen, fitnesscentra, sportzaken, ... Altijd werk!

allroundModuleSavings

readMore
Sportvoedingsadviseur
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpOptionalChildCapital: Sportvoedingsadviseur

Gezonde en evenwichtige voeding is belangrijk voor elke sporter. Met de juiste voeding verbeteren sporters hun prestaties aanzienlijk. Deze thuiscursus leert je hoe je gepersonaliseerde voedingsschema´s opstelt voor top- en hobbysporters.

Tijdens deze opleiding leer je alles over het energieverbruik van het lichaam. Je bestudeert de bestandsdelen van voeding en ontdekt hun specifieke werking en impact op het lichaam. Je leert ook onderscheid maken tussen kracht-, duur- en teamsport, én tussen trainings- en wedstrijdmomenten.

Als Sportvoedingsadviseur bied jij sporters een gerichte individuele begeleiding. Zo help jij atleten boven zichzelf uit te stijgen en uiteindelijk dat langverwachte record te breken!

allroundModuleSavings

readMore
Sportmasseur
3-6 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix

cpOptionalChildCapital: Sportmasseur

De vraag naar sportmassages neemt jaarlijks toe. Professionele atleten genieten al langer van sportmassages, maar ook hobbysporters hebben de voordelen van ontspannende massages ontdekt. Een gerichte massage helpt immers om beter te recupereren en om blessures te voorkomen en te genezen. Ontdek de kneepjes van het vak met deze praktijkgerichte opleiding!

Tijdens de thuiscursus leer je de menselijke anatomie van dichtbij kennen. Je ontdekt ook hoe je vastzittende spieren losmaakt en letsels verlicht. Je bestudeert allerlei massagetechnieken en leert tapes en bandages aanleggen. Zo zorg jij voor een massagebehandeling op maat.

Ga als sportmasseur aan de slag in een sportclub of fitnesscentrum. Daar help jij klanten naar absolute topprestaties!

allroundModuleSavings

readMore
Sport- en Motivatiecoach (Allround) online cursus
cpSkillsAndSkills
 • Mensen professioneel begeleiden op fysiek én psychologisch vlak
 • Doelen opstellen voor atleten of hobbysporters
 • Cliënten ondersteunen en pushen om targets te halen
 • Cliënten de weg tonen naar een evenwichtig leven
Studeren Sport- en Motivatiecoach (Allround)
cpFutureOpportunities
 • Werknemer in een gezondheidsinstituut
 • Sport-, bewegings- of motivatiecoach in een coachingsbureau
 • Sportmarketeer, voedingsadviseur of sportmasseur bij een sportclub of fitnesscentrum
 • Zelfstandig sportcoach of personal coach

cpPracticalInfo

cpStudyProgress

Je gaat direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die ligt dus snel bij jou thuis in de brievenbus. Via het online studentenplatform krijg je een jaar lang begeleiding van absolute topdocenten die de sportwereld door en door kennen. Zij geven je handige tips, nuttige feedback en extra informatie. Je krijgt dus altijd steun. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je bovendien waar en wanneer je maar wil. Pas Wanneer je slaagt voor jouw opleiding, versturen wij jou het diploma.

cpFinancialInfo

Sport Motivatiecoach Allround
cpEducationTypeProfessional
Centrum voor Afstandsonderwijs
cpCourseTypeHome
9-12 month.plural cpCourseTypeHomeDurationSuffix
cpAllroundCourse
cpCourseTypeDiplomaPrefix diploma

€1990

partPayCourse

partPayInfoWithSchema

terms
€450 cpOnSubscribe
€424.80 partPayStep
€424.80 partPayStep
€424.80 partPayStep
€424.80 partPayStep

partPaySavings

(partPayInStep3)
betaling_termijnen_500px.jpg

cpGoodToKnowAboutCourse Sport Motivatiecoach Allround

cpWhyChooseCompany Centrum voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

appDownloadTitle
cpHomeUSP1
cpHomeUSP2
cpHomeUSP3

cpBlogsHeading

cpTestimonialsHeading

Thomas De G.
Thomas De G.

Zeer goede cursus, goed opgebouwd en duidelijk. Niveau was prima, voldoende om het diploma waardig te maken en toch doenbaar. Aanrader.

BAS
BAS

De opleiding was voor mij heel goed te doen, gezien mijn voorkennis, en ik ben op het gebied van anatomie en fysologie weer wat wijzer geworden!

STEVEN
STEVEN

De cursus is heel uitgebreid en legt alles duidelijk uit. Als ik vragen had, heeft de docent me altijd snel verdergeholpen.

interestsCarouselHeader

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-